Hoe werken wij

pagina hoe werken wij

We gaan op onderzoek uit
De allereerste keer dat je bij ons langs komt, vind je dat misschien best een beetje spannend. Dat is logisch hoor! Je mag altijd samen met je vader of je moeder komen. Wij gaan veel spelletjes doen om erachter te komen wat er aan de hand is. Er zijn heel veel verschillende kinderen en dus ook heel veel verschillende dingen die kinderen moeilijk vinden.

Daarom gaan we eerst samen kijken wat jij al erg goed kan en waar ik jou nog bij kan helpen. Omdat we willen weten hoe het komt en wat we eraan kunnen doen gaan we op onderzoek uit. We kijken wat je allemaal kunt en waar je hulp bij kunt gebruiken. Soms lijkt het een beetje op gym. Soms doen we ook werkjes die je kent van school.

We maken een plan
Wat we ontdekt hebben, schrijven we in een verslag. Dit bespreken we samen met jou en je ouders. Daarna bekijken we samen op welke manier jij het beste geholpen kunt worden en hoe we dat gaan doen. In het verslag staat ook wat jij wilt leren of kunnen. Daar gaan we samen aan werken. Hierdoor kun je makkelijker en met meer plezier meedoen met andere kinderen en met alles wat er thuis en op school van je gevraagd wordt.

We spelen, oefenen en geven tips
We gaan aan de slag met oefeningen, spelletjes en tips. Tips voor thuis of voor op school. Ook vertellen we je ouders hoe ze je kunnen helpen. Soms komen we ook bij je in de klas kijken en praten we met  je juf om die tips door te geven. Je komt elke week een keer bij ons.

Het kan zijn dat je daarna gaat oefenen om een activiteit beter aan te leren of om het op een andere manier te leren. Soms lukt het wel als je er een klein hulpmiddeltje bij gaat gebruiken. Het kan ook zijn dat de ergotherapeut advies geeft over een andere stoel/tafel of bv. een andere fiets.

Tips van jou
Als je leuke ideetjes hebt voor deze pagina horen we dat graag. Misschien komen er wel oefeningen op, of een tekening of een leuke brief van jou? Als je een vraag aan ons wilt stellen, mag je ook een mailtje aan ons sturen hoor!

info@kinderergotherapiealmere.nl

Tot snel!